Luchthaspel

 

Luchthaspels zijn in verschillende toepassingen en prijsklassen verkrijgbaar. Wij van Haspeltechniek stellen zeer hoge kwaliteitseisen aan de luchthaspels en werken daarom uitsluitend met gerenommeerde leveranciers zoals Zeca, Mavel, Raasm en Ramex.

Gebruik luchthaspel

Bij het gebruik van een luchthaspel moet je – naast de lengte van de slang – ook goed opletten op de diameter. Afhankelijk van het gebruik van een haspel voor lucht maakt u hierin de keus. Wilt u een werkbank, voertuig of ander object schoonblazen? Dan moet u zeker denken aan een ¼” slang. Voor gebruik in garages waar voornamelijk personenauto’s staan of licht luchtgereedschap heeft u vaak aan een lucht haspel met ⅜” slang voldoende. Bij zwaardere toepassingen zoals garages waar veel vrachtauto’s staan, zware luchttollen of luchthamers aanwezig zijn kunt u het beste ½” luchtslang of zelfs groter gebruiken. Twijfelt u over de keuze van de maat van de slang? Onze specialisten staan voor u klaar!

Zwenkbare luchthaspels of vaste?

Luchthaspels zijn verkrijgbaar in een zwenkbare uitvoering of een vaste uitvoering. Hoe korter de slang is, hoe beter u de slang kunt oprollen als de haspel in uw werkinrichting gepositioneerd is. Bij het schuin oprollen van een vast gemonteerde haspel kan de slang de neiging hebben om op 1 plek op te rollen. We noemen dit ook wel ‘klimmen’. Door het klimmen bij het oprollen raakt de oproltrommel van de lucht haspel snel geblokkeerd. Bij luchthaspels met een lange slang heeft een zwenkbare haspel niet veel effect.

Levering van luchthaspels

Haspels die geschikt zijn voor lucht worden vaak met veerbediende uitvoering geleverd. Dit gaat tot maximaal 60 meter. Daarna kunt u kiezen voor meer geavanceerde aandrijvingen zoals elektrisch, pneumatisch of hydraulisch. De meest eenvoudige manier voor het oprollen van de haspel is vaak nog steeds handbediend. Lucht gaat bijna nooit verder dan 15 bar maar de meeste luchtinstallaties zijn met 7/9 bar compressoren uitgevoerd.

Juiste locatie voor een haspel voor lucht

Let bij de keuze ook op de locatie waar de luchthaspel komt te hangen. Binnen kunt u alle luchthaspels monteren. Maar bij buitenplaatsing moet u bij grotere luchthaspels geen staal gelakte maar RVS of kunststofhaspel gebruiken.

Haspeltechniek staat voor u klaar!

Om u te helpen in uw keuze van de juiste haspel hebben wij een configurator ontwikkeld. U kiest eerst voor kabelhaspel of slanghaspel. Vervolgens krijgt u verschillende keuzeopties om uiteindelijke bij de beste haspel voor u uit te komen!

Maak hier uw keuze

KabelhaspelsSlanghaspels

 

Liever eerst contact met een van onze specialisten? Vul ons contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op! Liever zelf bellen? Wij zijn bereikbaar op: 055 577 72 00.