Waterhaspels zijn er in verschillende toepassingen en prijsklassen. Wij van Haspeltechniek stellen zeer hoge kwaliteitseisen aan de waterhaspels en werken daarom uitsluitend met gerenommeerde leveranciers zoals Raasm en Ramex.

Gebruik waterhaspel

Bij het gebruik van een waterhaspel moet je naast de lengte van de slang ook goed opletten op de diameter. Afhankelijk van het gebruik maakt u hierin een keus. Iets vullen met een normale waterdruk (3bar) gaat met een ⅜” slang uitstekend. Meer water nodig? Dan kom je op een ½” maar denk eraan waarvan de toevoerleiding gemaakt is! Een waterhaspel met 15 mm aanvoer kan maar met een slang van ½” uitgevoerd worden. Groter heeft geen zin want de aanvoer is te klein. Werkt u met hoge druk (100/200 bar) zoals bij bijvoorbeeld een hogedrukreiniger? Dan is juist een ⅜” slang de beste keuze.

Zwenkbare waterhaspel of vaste?

Water haspels zijn verkrijgbaar in een zwenkbare uitvoering of vaste uitvoering. Hoe korter de slang is, hoe beter u de slang kan oprollen als de haspel in uw werkinrichting gepositioneerd is. Bij het schuin oprollen van een vast gemonteerde haspel kan de slang de neiging hebben om op 1 plek op te rollen. We noemen dit ook wel ‘klimmen’. Door het klimmen bij het oprollen raakt de oproltrommel van de waterhaspel snel geblokkeerd. Bij waterhaspels met een lange slang heeft een zwenkbare haspel niet veel effect.

Levering van waterhaspels

Waterhaspels worden vaak in veerbediende uitvoering geleverd. Dit gaat tot maximaal 60 meter. Daarna kunt u kiezen voor meer geavanceerde aandrijvingen zoals elektrisch, pneumatisch of hydraulisch. De meest eenvoudige manier voor het oprollen van de haspel is vaak nog steeds handbediend.

In de handbediende waterhaspels beschikken wij over een ruim assortiment verrijdbare haspels voor de agrarische sector, zwembaden, voeding en reinigingenindustrie.

Juiste locatie voor een haspel voor water

Let bij de keuze ook op de locatie waar de waterhaspel komt te hangen. Binnen kunt u alle waterhaspels monteren mits het droge ruimtes zijn. Maar bij de buitenplaatsing of in vochtige ruimtes en/of wasplaatsen moet u geen staal gelakte, maar RVS, kunststof of een combinatie hiervan gebruiken.

Haspeltechniek staat voor u klaar!Waterhaspel

Om u te helpen in uw keuze van de juiste haspel hebben wij een configurator ontwikkeld. U kiest eerst voor kabelhaspel of slanghaspel. Vervolgens krijgt u verschillende keuzeopties om uiteindelijke bij de beste haspel voor u uit te komen!

Maak hier uw keuze

KabelhaspelsSlanghaspels

Liever eerst contact met een van onze specialisten? Vul ons contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op! Liever zelf bellen? Wij zijn bereikbaar op: 055 577 72 00.